Velkommen til et spennende, overraskende og inspirerende foredrag om musikkens innflytelse og karakterutvikling på menneskeheten og den kollektive utvikling.

Fordraget tar utgangspunkt i en esoterisk og teosofisk forståelse.

Fordraget byr på meditasjon og noen smakebiter av den musikken, som musikkens Mester, overskygget ”sine” komponister med.

Du vil blive ført inn i et univers og slør vil bli løftet på, slik at du får et dypere innblikk og forståelse av den fantastiske plan, som er utviklet av Mesterne, for å løfte sivilisasjonen frem til det den er i dag.

Fordrag 1 & 2 eller helgkurs Fordrag: Sakral musikk, musikk bak musikken.


Vi skal høre om: Den hellige lyd – Universets musikk.
De gamle egyptere – Pythagoras som underviste i de matematiske sammenhenger mellom
de 7 toner i skalaen og om hvordan hvert himmellegeme skaper sin egen lyd.

Pythagoras lærte hvordan man kunne helbrede både fysiske og psykiske lidelser med musikk. Vi beveger oss igjennom tiden hvor musikken var underlagt vismennene. Helt fra det gamle Kina til India, Mellom Østen til Hellas, Egypt og de Keltiske landene.

Vi skal høre om Jordens nadier og hvordan man brukte lyden med store kvinnekor og dannet de hellige triangler og om templer i Tibet som blev reist ved hjelp av lyd. Der bliver spilt musikk under fordraget for illustrer de forskjellige tidsepoker.Fordrag & film


Tryllefløyten av Mozart esoterisk forstått.

Du blir invitert inn til et mysteriespill av ypperlig karakter. Tryllefløyten handler om universets krefter og menneskets situasjon i kampen mellom jord og himmel, mellom det lave og det høye, om at vikle seg ut av jordens jerngrep og nå den himmelske befrielse gjennom utvikling.

Tryllefløyten er et omvendt Keiserens nye Klær og er langt fra naiv, som mange har ment stykket er.

Bli med på en spennende reise inn i symboler og handling hvor ånd og stoff mødes.

Etter fordraget vises Tryllefløyten i film med Mozarts fantastiske musikk og praktfulle sangere.